5 tips bij het inrichten van een klein kantoor 

Functionele inrichting

Heb je een klein kantoor waarin je zoveel mogelijk ruimte wil creëren? Zorg dan voor een functionele inrichting. Denk daarom goed na of die vergadertafel of grote kast echt nodig is. Nieuwsgierig hoe je een klein kantoor kan omtoveren tot een fijne werkplek? We hebben de allerbeste tips op een rijtje gezet. 

 

Klein kantoor inrichten: zó doe je dat 

Staat er binnenkort een verbouwing op de planning of zoek je simpelweg inspiratie voor de inrichting van je kantoor, neem dan onze tips door. Heb je geen eigen kantoor, maar wel een thuiswerkplek? Dan kunt je onze tips ook gebruiken. Zo zorg je ervoor dat de inrichting van je kantoorruimte of thuiswerkplek binnen no time functioneel én sfeervol is. 

 

Tip 1: Wees creatief met de beschikbare ruimte 

Allereerst is het belangrijk dat je goed nadenkt over de gewenste meubels in het kantoor. Zo is een vergadertafel professioneel, maar neemt ook veel ruimte in beslag. Hetzelfde geldt voor grote kasten; je kan hier veel in opbergen maar er gaat een deel van de kantoorruimte verloren. Denk daarom aan slimme opbergoplossingen die de ruimte van je kleine kantoor optimaal benutten.
Kijk eens naar inklapbare tafels, kasten met veel lades en wandplanken. Combineer flexibele meubels en accessoires, zoals een verstelbaar bureau of een whiteboard dat je ook eenvoudig als prikbord kunt gebruiken. Hierdoor wordt je kantoorruimte of thuiswerkplek veel flexibeler! 

 

Tip 2: Creëer meer ruimte met slimme verlichting 

Wist je dat het licht in het kantoor veel kan betekenen voor de uitstraling van je werkplek? Met de juiste belichting zorg je ervoor dat de werkplek veel lichter en ruimtelijker wordt. Hierbij kun je denken aan voldoende daglicht, maar ook aan kunstmatige verlichting. Zorg voor voldoende daglicht en kies voor lichte kleuren voor de gordijnen. Hierdoor zal de werkruimte er veel groter uitzien! Wil je daglicht combineren met kunstmatig licht? Dan raden we u aan om je werkplek te voorzien van LED verlichting. Een energiezuinige optie die bovendien veel langer meegaat. 

 

Tip 3: Kies voor lichte kleuren 

Het gebruik van lichte kleuren zorgt ervoor dat je kantoor veel groter lijkt. Kies daarom altijd voor lichte kleuren, in plaats van donkere. Je kunt hierbij denken aan wittinten, lichte blauwtinten of koele grijstinten. Doordat dit soort kleuren uitzonderlijk reflecteren, ziet uw kantoorruimte er veel groter uit. Kies daarom lichte meubels en kies voor een lichte kleur op de muren. In combinatie met de juiste belichting zorgt dit voor een enorm fijne werkplek. 

 

Tip 4: Maak het sfeervol 

Een werkruimte met lichte meubels en witte muren lijkt misschien wel groter, maar het is ook belangrijk dat je kantoor een sfeervolle uitstraling heeft. Hierdoor is het éxtra gezellig om op je werkplek te zitten en ben je productiever. Zorg daarom voor een persoonlijke touch in de inrichting. Print een aantal foto’s met collega’s en klanten, van bijvoorbeeld toffe werkuitjes, projecten of andere leuke momenten. Plaats deze foto’s in fotolijstjes en zet er een mooie plant of bos bloemen naast. Vul de muur met een mooi schilderij en zorg voor een comfortabele bureaustoel. Let er wel op dat je de ruimte niet te vol maakt, dit kan er voor zorgen dat je werkplek benauwd voelt. 

 

Tip 5: Houdt de werkplek netjes 

Een bureau vol papieren, pennen, kabels en koffiemokken ziet er niet echt gezellig uit. Zorg daarom voor voldoende opbergboxen, waar je al je benodigdheden eenvoudig in kan opbergen. Een opgeruimd kantoor creëert meer rust, maar zorgt er ook voor dat de ruimte veel groter lijkt. Werk daarom al de kabels weg en plan na iedere werkdag een kort moment om de werkruimte weer netjes achter te laten. Een super eenvoudige, maar daardoor niet minder waardevolle tip! 

 

Hulp nodig met de inrichting van je kantoor? 

Vind je het lastig om je kleine kantoor op een functionele en sfeervolle manier in te richten? Bij NewKantoor helpen we je graag verder! Met ruim 30 jaar ervaring nemen we het gehele traject van projectinrichting en kantoordesign uit handen. Van het ontwerp tot en met turn key oplevering, onze specialisten staan voor je klaar. Binnen ieder budget en voor de deadline die je voor ogen hebt.

Benieuwd naar de mogelijkheden of wil je graag in gesprek met één van onze specialisten? Neem dan vandaag nog contact met ons op.
We zijn bereikbaar op werkdagen van maandag tot en met vrijdag via ons telefoonnummer 035 624 2027, per mail  [email protected] of via het contactformulier.