Energielabel C voor kantoren


 

Het energielabel
Als eigenaar of huurder van een kantoorgebouw in Nederland ben je waarschijnlijk bekend met het Energielabel. Het Energielabel geeft aan hoe energiezuinig je kantoor is en hoe dit zich verhoudt tot soortgelijke gebouwen. Energielabel C is vanaf januari 2023 de minimale eis voor kantoorgebouwen die groter zijn dan 100m2 in Nederland.
Bij NewKantoor staat het verduurzamen van kantoren centraal. In dit artikel bespreken we wat het inhoudt en waarom het noodzakelijk is dat je kantoor minimaal Energielabel C heeft.

Wat is Energielabel C voor kantoren?
Een energielabel staat voor de efficiëntie van energie in een kantoorgebouw. Het Energielabel loopt van A tot en met G, waarin A het label is met de hoogste energiezuinigheid. Energielabel C is sinds januari 2023 de minimale vereiste voor kantoorgebouwen in Nederland.

Waarom is Energielabel C belangrijk voor kantoren?
Het halen van Energielabel C voor je kantoor is niet alleen belangrijk om aan de wettelijke eisen te voldoen, maar het levert ook financiële voordelen op. Een energiezuinig gebouw heeft tenslotte lagere energiekosten. Daarnaast kan het hebben van een Energielabel C ook bijdragen aan een betere verhuur- of verkooppositie voor het kantoor, omdat het bewijst dat je kantoor energiezuinig is. Benieuwd hoe we verduurzaming realiseren voor onze klanten?
Bekijk onze projecten

Wat zijn de voordelen van het behalen van Energielabel C voor kantoren? 
Het behalen van Energielabel C voor je kantoor biedt diverse voordelen. Hieronder hebben we deze voordelen op een rijtje gezet: 
 

  • Financiële voordelen 

Een energiezuinig kantoor heeft lagere energiekosten. Door het halen van Energielabel C kun je besparen op de energierekening. Daarnaast zijn er verschillende subsidies en financieringsmogelijkheden beschikbaar voor het verbeteren van de energieprestatie van het kantoor. 

  •  Milieubewustzijn 

Met het halen van Energielabel C voor je kantoor draagt het bedrijf bij aan een beter milieu. Een energiezuinig kantoor stoot minder CO2 uit en heeft zo minder impact op het milieu.  

  • Verhuur- en verkoopvoordelen 

Een kantoor met Energielabel C heeft een betere verhuur- of verkooppositie. Het bewijst namelijk dat je kantoor energiezuinig is en daardoor aantrekkelijker voor potentiële huurders of kopers.
 
Kosten
Wat zijn de kosten voor het behalen van Energielabel C?
De kosten voor het behalen van Energielabel C zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en complexiteit van het bedrijf. Gemiddeld liggen de kosten voor het opstellen van het energielabel tussen de €300 en €1.000. De kosten voor eventuele verbeteringen aan je kantoor zijn afhankelijk van de aanbevelingen uit de energie-audit.

NewKantoor helpt je graag verder
Het halen van Energielabel C is een belangrijke stap op weg naar een energiezuiniger pand. Met het halen van dit label kun je niet alleen besparen op de energierekening, maar ook bijdragen aan een beter milieu en profiteren van verhuur- en verkoopvoordelen. Het halen van Energielabel C vergt wel inspanning en investering, maar dit betaalt zich op termijn terug.
De professionals van NewKantoor helpen je graag verder in een persoonlijk adviesgesprek. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op.Veelgestelde vragen:
Wat gebeurt er als mijn pand geen Energielabel C heeft?
Als je kantoorgebouw niet voldoet aan de minimale vereisten voor Energielabel C, riskeer je een boete van maximaal €20.250. Je riskeert zelfs sluiting van het kantoor.
 
Moet ik mijn Energielabel C laten zien aan potentiële huurders of kopers?
Ja, als eigenaar van een kantoorgebouw ben je verplicht om het Energielabel te tonen aan potentiële huurders of kopers. Dit moet gebeuren op het moment dat je het pand te huur of te koop aanbiedt.
 
Kan ik mijn pand laten certificeren voor Energielabel A?
Ja, het is mogelijk om het pand te laten certificeren voor Energielabel A. Er moeten dan wel meer energiebesparende maatregelen worden genomen dan bij Energielabel C.
 
Hoe kan ik besparen op de kosten voor het behalen van Energielabel C?
Door slimme energiebesparende maatregelen te nemen, kun je besparen op de kosten voor Energielabel C. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je gebouw goed geïsoleerd is en gebruik energiezuinige verlichting en apparatuur.