Het Nieuwe Werken 

Hybride werken 


Veel organisaties hebben het nieuwe werken omarmt, het brengt namelijk een hoop voordelen met zich mee. Een prettige en moderne werkomgeving vergroot het werkplezier en de productiviteit van de medewerkers van een bedrijf.

 

Wat is het Nieuwe Werken? 

Bij het Nieuwe Werken kun je denken aan het flexibiliseren van het werk naar plaats en tijd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse ICT-oplossingen voor onderlinge samenwerking en communicatie. We kijken met het Nieuwe Werken naar een ergonomisch verantwoord kantoorontwerp. 

 

Het Nieuwe Werken en hybride werken 

Het Nieuwe Werken, ook wel bekend als hybride werken, gaat uit van meer vrijheid en zelfstandigheid.  Zo kunnen steeds meer werknemers zowel thuis als op kantoor werken. Dit heeft te maken met de flexibiliteit en vrijheid die geboden wordt. Door overal te kunnen werken, krijgen werknemers de vrijheid zelf hun dag in te delen en zelf hun tijd en plaats te bepalen. 

 

De grote kentering van het hybride werken heeft in 2020 plaatsgevonden door het langdurige thuiswerken. Door deze grote verschuiving is ook onze behoefte aan kantoren als zodanig veranderd. Het algemene idee dat mensen zoveel mogelijk in kantoren werken, is achterhaald. 

 

Aanwezigheid op kantoor is niet langer de norm, het leveren van output is gebleven. Een nieuwe cultuur van vrijheid ontstond in het leven en de carrières van medewerkers. Het kantoor transformeert naar een plek die mensen aantrekt, de medewerkers verenigt en het menselijke gezicht van een bedrijf weerspiegelt. 

 

Nieuwe kantoorconcepten ontstaan 

Nu we onze output ook buiten kantoor kunnen leveren, realiseren we ons dat er een nieuwe vrijheid wacht. Als je thuis op afstand kunt werken, kun je overal werken. In een café, in een bibliotheek, bij vrienden, bij de klant, in de natuur, praktisch overal met connectiviteit. 

Als iedereen de vrijheid heeft om waar dan ook te werken, hoe verenigt en bindt een bedrijf de mensen dan? Er is een nieuw concept nodig, een echt magnetische plek, een werkomgeving waarin je mensen zich geweldig, geïnspireerd en thuis voelen. Het kantoor wordt het nieuwe thuis, een plek waar men zich mee verbonden, en tegelijkertijd ook vrij voelt. 

 

De Voordelen van het Nieuwe Werken 

Het Nieuwe Werken en flexwerken biedt voor zowel het personeel als de werkgever veel praktische voordelen: 

Hogere productiviteit: Een flexibele indeling draagt bij aan een hogere productiviteit. Werknemers reageren sneller op klanten en communiceren beter met andere collega’s en teams.

 
Meer werkplezier: Werknemers ervaren meer werkplezier met flexwerken. Werkgevers bieden meer verantwoordelijkheid en vrijheid waardoor werknemers beter en meer uitgedaagd worden. Hierdoor kunnen werknemers zich beter ontwikkelen en zijn gemotiveerder om door te groeien binnen de organisatie.

 
Hybride werken biedt meer vrijheid
Werknemers kunnen hun dagen zelf indelen door thuis dan wel op kantoor te werken, afhankelijk van hun eigen behoeften.   


Aantrekkelijk werkgeverschap
Een werkgever die flexibel werken in de arbeidsvoorwaarden aanbiedt, is aantrekkelijker voor werknemers. Werken in een inspirerende omgeving die aansluit, is iets wat veelal aansluit op de wensen van de werknemers.  Vooral kijkend naar generatie Z: zij willen graag de mogelijkheid hebben om thuis of remote te werken!

 

Kostenbesparing voor de werkgever

Bij flexwerken wordt gebruik gemaakt van cloudsoftware. Deze software is vaak een stuk goedkoper dan draaien op een lokale server. Daarnaast zijn flexwerkers ook niet iedere werkdag op kantoor, waardoor je op facilitair gebied geld kan besparen. 

 

Het Nieuwe Werken & NewKantoor 

Bij het Nieuwe Werken hoort een ergonomisch interieur; dat is belangrijk is voor de gezondheid en productiviteit! Maar hoe kun je als werkgever een zo ergonomisch verantwoorde werkplek creëren voor je werknemers? Onze binnenhuisarchitecten kijken mee naar de juiste werkplek. Daarom leveren wij altijd  kantoormeubelen die ergonomisch gecertificeerd zijn en denken we mee aan het vergroten van de productiviteit op de werkvloer. Een onderdeel hiervan is ook dat we een milieu verantwoord luchtzuiveringssysteem kunnen aanbieden. 

 

Een gezonde, moderne werkomgeving waar alle medewerkers zich geïnspireerd en vrij voelen, staat bij ons centraal. Ben je benieuwd hoe dit proces eruitziet of heb je nog meer vragen over het Nieuwe Werken?

Neem dan gerust contact met ons op! Wij zijn telefonisch iedere werkdag bereikbaar, maar je kunt ons ook een e-mail sturen met je vragen.