Wat doet groen op kantoor? 


 

Een groen kantoor
Als we kantoren van nu vergelijken met die van vroeger, zijn er een aantal zaken die direct opvallen. 
Eén daarvan is al het groen, oftewel planten op kantoor die we tegenkomen. Planten dragen bij aan het welzijn van het personeel, het klimaat en de uitstraling van jouw organisatie. Want het kantoor is de showroom of het visitekaartje van je bedrijf. En een groen kantoor vindt iedereen prettig! 

 

De voordelen van groen op kantoor 

Groene planten op kantoor worden steeds populairder en dat begrijpen wij bij Newkantoor! Het zorgt het voor een frisse look en geeft een rustige en fijne uitstraling. In een groen kantoor is het een stuk gezonder en aangenamer werken, de medewerkers vinden een werkruimte met planten vaker aantrekkelijker. Er zijn veel onderzoeken gedaan waaruit de voordelen naar voren komen. 

 

Verhoogde productiviteit 

Eén van de belangrijkste voordelen van groen op kantoor is de verhoogde productiviteit. Planten zorgen door hun natuurlijke luchtzuivering voor een schonere lucht met minder CO2 en meer zuurstof in een ruimte. In de meeste gevallen is een combinatie van natuurlijke luchtzuivering en mechanische klimaatbeheersing effectief om de luchtkwaliteit te verbeteren. Dit draagt vervolgens weer bij aan het concentratievermogen van de medewerkers. 

 

Goed voor de gezondheid 

Ook verdampen planten water waardoor de lucht minder droog is. Dit zorgt ervoor dat werknemers minder vaak last hebben van hoofdpijn. Uit diverse onderzoeken is ook gebleken dat planten zorgen voor stressreductie. En aangezien stress de grootste oorzaak van vele ziektes is, neemt de vraag naar planten op de werkvloer steeds meer toe. 

 

Psychologisch welzijn 

De werkomgeving heeft een grote invloed op hoe mensen zich voelen. Binnen het nieuwe werken leiden diversiteit en een huiselijke sfeer met planten tot meer comfort, sociale interactie, creativiteit en innovatie. Werkruimtes waar het mogelijk is te ontspannen hebben aantoonbare positieve effecten op het psychologische welzijn, fysieke gezondheid en productiviteit. 

 

Planten en akoestiek 

Kantoorpanden zijn steeds meer open en er wordt veel gebruik gemaakt van glazen wanden om ruimtes te creëren. Het gevolg is dat er meer geluidsoverlast kan ontstaan wat medewerkers afleidt en uit hun concentratie haalt. Grote planten rond de hoeken en randen van ruimtes zullen dit omgevingsgeluid absorberen en zorgen voor een betere akoestiek op kantoor

 

Je kantoor groen inrichten 

Je kunt op verschillende manieren zorgen voor meer groen op kantoor. Het is hierbij belangrijk dat je weet welke planten geschikt zijn. Als je denkt aan planten op kantoor is het belangrijk om de volgende overwegingen mee te nemen: 

  • Hoe vaak wil je planten water geven en hoeveel tijd wil je stoppen in onderhoud? 
  • Hoeveel daglicht komt er binnen en waar wil je de planten plaatsen? 

 

Planten als een Areca Palm of de vetplant Aloë Vera zijn geschikt voor elke plek op elk kantoor omdat zij geen dagelijkse verzorging of volle zon nodig hebben. 

 

Groene wand op kantoor 

Behalve planten of plantenbakken, kun je ook kiezen voor een groene moswand. Deze vraagt weinig onderhoud en ziet er vooral erg mooi en inspirerend uit. De moswand zorgt voor een verbeterde luchtkwaliteit omdat mos geuren, stof en schadelijke stoffen makkelijk aan zich bindt.
 

Groen op kantoor met NewKantoor 

Wil jij meer groen op kantoor? Neem dan contact met ons op. NewKantoor kijkt graag mee naar de huidige situatie en maakt een groenplan op maat. Wij werken samen met ervaren en gespecialiseerde groenvoorzieners.