Creëer een inspirerende 

vergaderopstelling met deze tips 


 

Heb je een mooie ruimte voor vergaderingen, maar nog niet nagedacht over de opstelling hiervan? We vertellen je graag meer over de verschillende manieren om de vergaderruimte in te delen. Zo creëer je in no time een inspirerende omgeving voor iedere bijeenkomst. 

 

De juiste vergaderopstelling kiezen 

Is het écht zo belangrijk om een specifieke vergaderopstelling te kiezen? Het antwoord is ja als je het ons vraagt! Er zijn namelijk verschillende vergaderopstellingen met diverse mogelijkheden. Sommige opstellingen zijn perfect voor presentaties, terwijl andere indelingen super geschikt zijn voor face to face interactie. Ontdek de verschillende mogelijkheden en kijk welke tafelopstelling het beste aansluit bij het doel van de meeting. Nieuwsgierig naar de opties? Laten we er samen induiken.  

 

Carré opstelling 

Staat er een brainstormsessie of workshop op de planning? Kies dan voor de carré opstelling. Bij deze indeling staan de tafels in een vierkant opgesteld, waardoor de interactie tussen deelnemers super gemakkelijk is. Iedereen ziet elkaar, waardoor de communicatie eenvoudig zal verlopen. Bovendien kun je er voor kiezen om met laptops te werken. 

 

U-vorm vergaderopstelling 

De U vorm vergaderopstelling lijkt vrij veel op de Carré opstelling. Is de Carré opstelling volledig vierkant, de U vorm heeft nog een opening. Zoals de naam al zegt, zitten de deelnemers aan een tafel in de vorm van een U. Dit is één van de meest gekozen vergaderopstellingen op kantoren. Deze indeling is dan ook geschikt voor verschillende doeleinden. Denk hierbij aan workshops, vergaderingen, presentaties of training sessies. Met de U vorm opstelling kan de spreker de interactie met deelnemers aangaan.  

 

Blokopstelling  

Is het wat minder belangrijk dat de spreker interactie heeft? Denk dan eens na over een blokopstelling! De tafels staan in deze indeling in een gesloten vierkant, waar deelnemers zich in een U vorm omheen bevinden. Dit zorgt voor een enorme tafel in het midden van de vergaderruimte. Deelnemers hebben goed zicht op elkaar en kunnen eenvoudig hun laptop of papieren kwijt. De blokopstelling is het meest geschikt voor seminars, vergaderingen of cursussen.  

 

Boardroom opstelling  

Een boardroom opstelling is bijna identiek aan de blokopstelling. Bij een boardroom opstelling is er één vaste tafel. Deze lange tafel is niet verplaatsbaar en wordt vaak in een zaal aangeboden. Deze indeling maakt face to face interactie met collega’s super eenvoudig! Kies daarom tijdens vergaderingen, interviews of teambriefings voor deze opstelling. 

 

Cabaret opstelling 

Staat er een belangrijk onderwerp op de planning en wil je dat verschillende teams hier met elkaar over sparren? Dan is een cabaret opstelling zeer geschikt. In de vergaderruimte staan verschillende tafels met voldoende afstand opgesteld. De tafels en stoelen staan in rijen, waardoor deelnemers eenvoudig met elkaar kunnen discussiëren. De perfecte opstelling voor bijvoorbeeld een seminar. 

 

Ronde vergaderopstelling 

Ben je met een kleine groep collega’s? Kies dan voor een ronde opstelling! Deze indeling zorgt dat er geen duidelijke hiërarchie is, waardoor het gevoel van gelijkheid wordt benadrukt. Hierdoor wordt open communicatie aangemoedigd en onderling oogcontact makkelijk. Ideaal voor vergaderingen waarin gelijkwaardige participatie en interactie tussen deelnemers belangrijk is.  

 

Schoolopstelling 

We horen je denken, een schoolopstelling is niéts voor ons kantoor! Toch blijkt deze indeling perfect voor formele en gestructureerde vergaderruimtes te zijn. Zo is de indeling bevorderlijk voor presentaties, trainingen en workshops. Deelnemers zitten aan hun eigen tafel, waardoor de aandacht van de aanwezigen enkel gericht is op de spreker. Dit kan het gevoel van discipline en concentratie verhogen, wat uiteindelijk kan leiden tot een efficiënte informatieoverdracht.  

 

Theater vergaderopstelling 

Bij een theater opstelling staat de presentator of spreker centraal. Vaak wordt deze indeling gebruikt als de spreker veel wil zenden aan een groot aantal deelnemers. Er wordt weinig tot geen interactie verwacht en het doel is het opdoen van kennis. De indeling is voornamelijk geschikt voor jaarlijkse bijeenkomsten, lanceringen, belangrijke mededelingen en vergaderingen die langer dan twee uur duren.  

 

Hulp nodig met de indeling van je vergaderruimte? NewKantoor helpt je graag verder!  

Vind je het lastig om de juiste vergaderopstelling te kiezen voor je kantoor? Het team van NewKantoor staat voor je klaar! Met meer dan 30 jaar ervaring nemen onze specialisten de inrichting en design van jouw kantoor uit handen. Van het eerste design tot de oplevering: we kijken graag naar de situatie, budget én wensen. Ben je benieuwd wat onze specialisten voor je kunnen betekenen?

Neem dan contact op!
Je bereikt ons op werkdagen van maandag tot en met vrijdag via de telefoon +31630201249, per mail [email protected] of via het contactformulier op onze website.