Vlekkenplan


Vlekkenplan: wat is het en wat zijn de voordelen?
Als je een nieuw pand wil betrekken of wil kijken of je met minder meters zou kunnen uitkomen is een vlekkenplan een goede eerste schets om te kijken wat mogelijk is. Met een vlekkenplan wordt iedere afdeling inzichtelijk in kaart gebracht. Er wordt rekening gehouden met het aantal vierkante meters in een nieuw pand of een andere indeling in het huidige pand. Zo kunnen we met een vlekkenplan iedere vierkante meter op de beste manier invullen zodat er voor elk team voldoende ruimte is om de werkzaamheden optimaal uit te kunnen voeren.

De voordelen van een vlekkenplan
Bij een vlekkenplan is logica en praktijk heel belangrijk. Een marketing en sales afdeling die veel met elkaar samenwerken worden bijvoorbeeld naast elkaar geschetst.
Verder wordt er ook gekeken naar klanten die op kantoor komen, welke indeling oogt voor een klant het aantrekkelijkst. En wordt er natuurlijk ook gekeken hoe de combinatie is van thuiswerken en aanwezigheid op kantoor. Welke functies komen erbij? Meer overlegruimtes, meer ontmoetingsruimtes, alles wat past bij het hybride werken.
 
Of er nu een looproute wordt bepaald of een nieuwe indeling; met een vlekkenplan is beide mogelijk. In eerste instantie is een vlekkenplan noodzakelijk bij het indelen van een nieuwe ruimte. Hierin wordt de structuur van de organisatie meegenomen, samen met de omvang van het bedrijf, samenwerkingen en toekomstvisies.
 
Voor bedrijven die uitbreidingskansen beter in kaart willen brengen, is het ook mogelijk om een wit vlekkenplan uit te werken. In een wit vlekkenplan worden diverse panden aangegeven als potentiële panden ter uitbreiding naar meerdere locaties of één grote locatie. Een wit vlekkenplan kan regionaal zijn, maar ook wereldwijd.
 
Vlekkenplan bij New Kantoor
Je kunt bij NewKantoor terecht voor een vlekkenplan. Zodra wij alle benodigde gegevens hebben ontvangen, zorgen we ervoor dat we snel jouw vlekkenplan in kaart brengen. We voeren het vlekkenplan en/of een fit-test uit om je te helpen bij je keuze.